<link rel='stylesheet' id='wp-block-library-css' href='https://vaartuighuren.nl/wp-includes/css/dist/block-library/style.min.css?ver=2615791fc62c66b5ffe9af55af09b293' media='all' />

Inloggen

Breed aanbod vaartuigen in heel Nederland
Unieke zoekfunctie met interactieve kaart
Genieten van waterrijke steden en natuur

Elektrisch varen wordt steeds populairder in Nederland. Elektrisch varen heeft voordelen voor jezelf en voor de natuur. Fluisterstil varen betekent ongestoord genieten van de natuurgeluiden op het water en ontspannen een gesprek kunnen voeren. Je hebt geen last van een ronkende motor, vieze uitlaatgassen of vervelende trillingen tijdens het varen.

Elektrisch varen is een duurzame manier van varen waarbij een elektromotor de voortstuwing van de boot verzorgt. Elektrisch varen is ecologisch verantwoord. Er wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen zoals benzine of diesel, wat beter is voor het milieu. Elektrisch varen kan op verschillende soorten boten, zoals sloepen, tenders, jachten en zeilboten. E-varen draagt bij aan vermindering in CO2 uitstoot en geeft geen vervuiling van het water en natuurgebieden. Bootverhuur kan tegenwoordig dus ook op een duurzame manier.

Een elektrische motor is zeer gemakkelijk te bedienen, ook voor minder ervaren bestuurders. Je moet wel rekening houden met de actieradius. Hoe lang je kunt varen hangt af van de boot, de accucapaciteit en je vaargedrag. Het is zeker mogelijk om meerdere uren achter elkaar te genieten van het prachtige Nederlandse landschap.

Er zijn steeds meer aanbieders van elektrische boten en elektromotoren, waardoor het aanbod in de afgelopen jaren flink is gegroeid. Ook zijn er steeds meer havens die voorzieningen bieden voor het opladen van elektrische boten.

Elektrisch varen is in Friesland erg populair. Er zijn speciale electric only vaarroutes, waar alleen elektrisch gevaren mag worden of met kano, kajak of SUP. Ook in verschillende kreken in De Biesbosch mag je alleen met elektrische bootjes varen. Of ontdek onze hoofdstad vanaf het water met een elektrische sloep of elektrische rondvaartboot. De gehele grachtengordel in Amsterdam is vrij toegankelijk voor een leuk dagje uit. Elektrisch varen moet je ervaren!

Klik hier voor alle aanbieders in de categorie Elektrisch varen.

Klik hier voor meer informatie over andere soorten vaartuigen.

Logo cutout

Over vaartuighuren.nl

Op dit platform vind je een breed aanbod van vaartuigen in heel Nederland. De inspiratiebron voor een leuke dag op het water; van ontspannen varen tot spectaculaire watersport.

Meer informatie

Informatie voor verhuurders

Vaartuighuren.nl is opgezet als een advertentieplatform voor verhuurders van vaartuigen in heel Nederland. Ons platform heeft een unieke zoekfunctie met interactieve kaart en vergroot de vindbaarheid van uw aanbod!

Adverteren op vaartuighuren.nl