<link rel='stylesheet' id='wp-block-library-css' href='https://vaartuighuren.nl/wp-includes/css/dist/block-library/style.min.css?ver=2615791fc62c66b5ffe9af55af09b293' media='all' />

Inloggen

Breed aanbod vaartuigen in heel Nederland
Unieke zoekfunctie met interactieve kaart
Genieten van waterrijke steden en natuur

Een houseboat is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van waterrecreatie: een vakantiehuis op het water. Sommige woonboten worden stilliggend in de jachthaven verhuurd, maar je hebt steeds meer houseboats waarmee je varend de prachtige natuur kunt ontdekken. Een houseboat geeft de optimale combinatie van comfort en natuurbeleving. Van alle gemakken voorzien en genieten van het gevoel van rust en vrijheid op het water.

Een houseboat kan verschillende maten hebben, van kleine boten die geschikt zijn voor een paar personen tot grote woonboten. Een houseboat heeft een complete uitrustig, met woongedeelte, keuken, slaapkamers, badkamer en een dakterras en/of buitenterras met zitje. Door de goede isolatie kun je onder alle weersomstandigheden genieten van dit prachtige drijvende vakantieverblijf. Sommige houseboats zijn voorzien van moderne voorzieningen zoals airconditioning en verwarming. Een houseboat is zelfvoorzienend en heeft een geringe diepgang, waardoor je de ontspanning midden in de natuur optimaal kunt ervaren. Geschikt voor een romantisch weekendje weg, een korte of langere vakantie.

Er zijn speciale vakantieparken met ligplaatsen voor Houseboats. Door het compacte formaat kun je ook in veel jachthavens terecht om je huisboot aan te leggen. In Limburg en Friesland kun je op meerdere plaatsen een Houseboat huren, maar ook elders in Nederland komen er steeds meer aanbieders van deze speciale woonboten. Vakantie op het water, een unieke belevenis met familie of vrienden. Het water werkt voor veel mensen rustgevend. Beleef het unieke gevoel van de vrijheid dat het varen met je eigen huisboot geeft. Daarnaast geeft een vakantie aan het water natuurlijk volop mogelijkheden om lekker te gaan zwemmen, suppen of vissen.

Een vaarbewijs is niet nodig voor het besturen van een houseboat, tenzij de houseboat langer is dan 15 meter of sneller kan varen dan 20 km/uur. In dat geval is vaak wel een vaarbewijs verplicht.

Klik hier voor alle aanbieders in de categorie Houseboat.

Klik hier voor meer informatie over andere soorten vaartuigen.

Logo cutout

Over vaartuighuren.nl

Op dit platform vind je een breed aanbod van vaartuigen in heel Nederland. De inspiratiebron voor een leuke dag op het water; van ontspannen varen tot spectaculaire watersport.

Meer informatie

Informatie voor verhuurders

Vaartuighuren.nl is opgezet als een advertentieplatform voor verhuurders van vaartuigen in heel Nederland. Ons platform heeft een unieke zoekfunctie met interactieve kaart en vergroot de vindbaarheid van uw aanbod!

Adverteren op vaartuighuren.nl