<link rel='stylesheet' id='wp-block-library-css' href='https://vaartuighuren.nl/wp-includes/css/dist/block-library/style.min.css?ver=2615791fc62c66b5ffe9af55af09b293' media='all' />

Inloggen

Breed aanbod vaartuigen in heel Nederland
Unieke zoekfunctie met interactieve kaart
Genieten van waterrijke steden en natuur

Een jetski is een type waterscooter dat speciaal is ontworpen voor gebruik op het water. Het werkt door water achteruit te spuiten uit de achterkant van het vaartuig, waardoor er stuwing ontstaat en het vaartuig vooruit beweegt. Jetski’s zijn populair voor recreatieve activiteiten zoals snelle tochten over het water en het uitvoeren van tricks en sprongen.

Volgens de Wet op de Waterstaatweg (WW), mag je met een jetski varen op elk water in Nederland, behalve in sluizen, binnenhavens en op recreatieplassen die zijn aangewezen als zwemwater. In bepaalde gebieden, zoals natuurgebieden en beschermde gebieden, kunnen er aanvullende beperkingen zijn voor het varen met een jetski.

De snelheid van een jetski varieert afhankelijk van het specifieke model en de grootte van de motor. Gemiddeld kunnen jetski’s tussen de 50 en 80 km/h gaan, maar sommige high-performance modellen kunnen snelheden bereiken van meer dan 100 km/h. Houd er rekening mee dat de toegestane snelheid op het water en in specifieke gebieden door lokale wetgeving beperkt kan zijn.

In Nederland is een vaarbewijs verplicht voor het besturen van een jetski die sneller is dan 20 km/h. In andere landen, zoals de Verenigde Staten, is dit niet verplicht, maar wordt het wel aanbevolen. Het is altijd het beste om de lokale wetgeving te raadplegen voordat je een jetski huurt of koopt, zodat je weet of je een vaarbewijs nodig hebt en of er andere vereisten zijn.

Klik hier voor alle aanbieders in de categorie Jetski en Flyboard.

Klik hier voor meer informatie over andere soorten vaartuigen.

Logo cutout

Over vaartuighuren.nl

Op dit platform vind je een breed aanbod van vaartuigen in heel Nederland. De inspiratiebron voor een leuke dag op het water; van ontspannen varen tot spectaculaire watersport.

Meer informatie

Informatie voor verhuurders

Vaartuighuren.nl is opgezet als een advertentieplatform voor verhuurders van vaartuigen in heel Nederland. Ons platform heeft een unieke zoekfunctie met interactieve kaart en vergroot de vindbaarheid van uw aanbod!

Adverteren op vaartuighuren.nl