<link rel='stylesheet' id='wp-block-library-css' href='https://vaartuighuren.nl/wp-includes/css/dist/block-library/style.min.css?ver=2615791fc62c66b5ffe9af55af09b293' media='all' />

Inloggen

Breed aanbod vaartuigen in heel Nederland
Unieke zoekfunctie met interactieve kaart
Genieten van waterrijke steden en natuur

Kano en kajak zijn beide onderdeel van de kanosport. Nederland is erg geschikt en afwisselend om te kanovaren. Ontspannen peddelen en mooie kanoroutes volgen, prachtige natuurgebieden ontdekken, de binnenstad verkennen over de grachten of juist het ruige kanovaren in de branding op zee. Vergeleken met het huren van een boot is kanovaren goedkoop. Ook voor mensen met een kleiner budget is dit dus een ideale manier om Nederland vanaf het water te ontdekken. Een leuk dagje uit met familie, vrienden of bedrijf. 

Een kano en een kajak lijken veel op elkaar, maar er zijn ook een aantal belangrijke verschillen. Een kano is groter, breder en zwaarder dan een kajak. Een kajak is een slankere en snellere boot. Kano’s hebben een open bovenkant. Kajaks hebben een waterdichte gesloten kuip met zitje gemonteerd op de bodem van de boot. Kano’s liggen hoger op het water dan kajaks. Kano’s zijn stabieler en hebben vaak plaatst voor meerdere personen, zittend op een bankje. In een kajak is tijdens het instappen wat lastiger om je evenwicht te bewaren, maar tijdens het varen is het makkelijker om de juiste richting te behouden.

Een belangrijk verschil tijdens het kanovaren in een kano en kajak is het peddelen. Een kano heeft een steekpeddel met een enkel peddelblad en blijf je aan één kant van de kano varen en sturen. In een kajak peddel je afwisselend links en rechts met aan beide kanten een peddelblad.

Ook de geschiedenis is verschillend. Open kano’s of Canadese kano’s vinden hun historie bij de indianen. Kajaks komen vanuit de Eskimo’s in de het koude noorden.

Klik hier voor alle aanbieders in de categorie Kano en Kajak.

Klik hier voor meer informatie over andere soorten vaartuigen.

Logo cutout

Over vaartuighuren.nl

Op dit platform vind je een breed aanbod van vaartuigen in heel Nederland. De inspiratiebron voor een leuke dag op het water; van ontspannen varen tot spectaculaire watersport.

Meer informatie

Informatie voor verhuurders

Vaartuighuren.nl is opgezet als een advertentieplatform voor verhuurders van vaartuigen in heel Nederland. Ons platform heeft een unieke zoekfunctie met interactieve kaart en vergroot de vindbaarheid van uw aanbod!

Adverteren op vaartuighuren.nl