<link rel='stylesheet' id='wp-block-library-css' href='https://vaartuighuren.nl/wp-includes/css/dist/block-library/style.min.css?ver=2615791fc62c66b5ffe9af55af09b293' media='all' />

Inloggen

Breed aanbod vaartuigen in heel Nederland
Unieke zoekfunctie met interactieve kaart
Genieten van waterrijke steden en natuur

Een rondvaartboot is een boot die wordt gebruikt voor toeristische doeleinden, zoals het geven van rondleidingen en rondvaarten langs bezienswaardigheden. Deze boten zijn vaak voorzien van een comfortabele zitgelegenheid, een dak of overdekte gedeelten, en een geluidsinstallatie voor commentaar en muziek. Sommige rondvaartboten zijn ook uitgerust met verfrissende faciliteiten, zoals bars en toiletten. Rondvaartboten zijn een populaire manier om de stad of het platteland te bekijken en meer te weten te komen over de geschiedenis, cultuur en natuur van een bepaalde regio. Naast gidsen die u hierover informatie geven, bieden sommige rondvaarten ook een audiotour in verschillende talen.

Het aantal personen dat op een rondvaartboot kan, is afhankelijk van de grootte en capaciteit van de boot. De regels voor de maximale capaciteit van rondvaartboten in Nederland worden bepaald door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en de Nederlandse Norm voor de Beoordeling van de Scheepvaart (NEN). Deze regels bepalen onder meer de grootte, de capaciteit en de uitrusting die nodig is voor de veiligheid van de passagiers aan boort. Voor rondvaartboten die op binnenwateren varen, geldt een maximale capaciteit van 60 personen voor boten met een lengte van minder dan 12 meter en 120 personen voor boten met een lengte van meer dan 12 meter.

Er zijn verschillende soorten rondvaartboten, variëren van traditionele houten boten tot moderne, comfortabele schepen met airco en verwarmde binnenruimtes. Veel rondvaartboten zijn toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit, maar dit kan afhankelijk zijn van de specifieke boot die je kiest. Het is verstandig om dit bij het boeken van de rondvaart te verifiëren.

Klik hier voor alle aanbieders in de categorie Rondvaartboot.

Klik hier voor meer informatie over andere soorten vaartuigen.

Logo cutout

Over vaartuighuren.nl

Op dit platform vind je een breed aanbod van vaartuigen in heel Nederland. De inspiratiebron voor een leuke dag op het water; van ontspannen varen tot spectaculaire watersport.

Meer informatie

Informatie voor verhuurders

Vaartuighuren.nl is opgezet als een advertentieplatform voor verhuurders van vaartuigen in heel Nederland. Ons platform heeft een unieke zoekfunctie met interactieve kaart en vergroot de vindbaarheid van uw aanbod!

Adverteren op vaartuighuren.nl