<link rel='stylesheet' id='wp-block-library-css' href='https://vaartuighuren.nl/wp-includes/css/dist/block-library/style.min.css?ver=2615791fc62c66b5ffe9af55af09b293' media='all' />

Inloggen

Breed aanbod vaartuigen in heel Nederland
Unieke zoekfunctie met interactieve kaart
Genieten van waterrijke steden en natuur

Een SUP-board is een afkorting voor Stand Up Paddle-board en is een type board dat wordt gebruikt bij de watersport SUP. Bij SUP staat men op een groot board, vergelijkbaar met een surfboard, en gebruikt een lange peddel om zichzelf voort te stuwen. Het is een leuke en uitdagende manier om te genieten van het water en de omgeving. Stand Up Paddling (SUP) is de snelst groeiende watersport wereldwijd. Suppen is een hele leuke combinatie van ontspanning en inspanning op het water. Genieten van waterrijke steden of prachtige natuurgebieden en lekker sporten in de buitenlucht. Een zogenaamde full body workout, waarbij je alle spiergroepen in je lichaam gebruikt.

Suppen werd bedacht door surfers in Hawaii als een soort kruising tussen surfen en kanovaren. Je staat op het SUP board en komt met je suppeddel vooruit. Supping is zeer laagdrempelig, binnen een paar minuten heb je de basisprincipes onder de knie. Daarnaast is het huren van een SUP board relatief goedkoop. Een leuk dagje uit met familie, vrienden of bedrijf.

Een SUP board kan een opblaasbaar board of een hard board zijn. De opblaasbare variant is gemakkelijker om je evenwicht op te behouden. Deze is dus heel geschikt voor een beginnende supper. Een hard board heeft een betere wendbaarheid. De gevorderde supper kan meer snelheid behalen en een golf beter opvangen met de harde sup. Een elastieken koord dat aan je enkel wordt bevestigd zorgt ervoor dat je je board niet verliest en jezelf niet ver onder water raakt als je van het SUP board afvalt.

SUP-boards zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, afhankelijk van het beoogde gebruik en niveau van de gebruiker. Voor beginners zijn stabiele en brede boards aan te raden, terwijl ervaren gebruikers mogelijk kiezen voor smallere en snellere modellen.

Er zijn ook speciale paddle boards voor SUP Yoga. Deze nieuwe vorm van yoga traint je lichaam en geest door drijvend op het water oefeningen te doen. Yoga SUP boards hebben een stabiel en breed platform met voldoende ruimte voor alle fitnessoefeningen.

SUP is een sport die overal kan worden beoefend waar er water is, van de zee tot meren, rivieren en kanalen. Veel verhuurbedrijven bieden SUP-boards aan op verschillende locaties.

Klik hier voor alle aanbieders in de categorie SUP board.

Klik hier voor meer informatie over andere soorten vaartuigen.

Logo cutout

Over vaartuighuren.nl

Op dit platform vind je een breed aanbod van vaartuigen in heel Nederland. De inspiratiebron voor een leuke dag op het water; van ontspannen varen tot spectaculaire watersport.

Meer informatie

Informatie voor verhuurders

Vaartuighuren.nl is opgezet als een advertentieplatform voor verhuurders van vaartuigen in heel Nederland. Ons platform heeft een unieke zoekfunctie met interactieve kaart en vergroot de vindbaarheid van uw aanbod!

Adverteren op vaartuighuren.nl