<link rel='stylesheet' id='wp-block-library-css' href='https://vaartuighuren.nl/wp-includes/css/dist/block-library/style.min.css?ver=1f02699ada1736675012182e95100451' media='all' />

Inloggen

Breed aanbod vaartuigen in heel Nederland
Unieke zoekfunctie met interactieve kaart
Genieten van waterrijke steden en natuur

Een vaarbewijs is een officieel document waarmee wordt aangetoond dat de houder ervan voldoende kennis heeft van navigatie, veiligheid en wettelijke regels met betrekking tot het varen met een pleziervaartuig. Het is verplicht om een vaarbewijs te hebben voor het varen met een vaartuig dat langer is dan 15 meter of dat sneller kan varen dan 20 kilometer per uur. Ook voor het varen op bepaalde wateren en in bepaalde landen kan een vaarbewijs verplicht zijn.

Er zijn twee soorten vaarbewijzen: vaarbewijs 1 en vaarbewijs 2. Vaarbewijs 1 is verplicht voor het varen op rivieren, kanalen en meren die onder bepaalde voorwaarden zijn aangemerkt als ‘groot open water’, ofwel wateren die breder zijn dan 20 meter. Vaarbewijs 2 is verplicht voor het varen op alle Nederlandse binnenwateren, inclusief de grote rivieren, de Waddenzee, de Oosterschelde, de Westerschelde en het IJsselmeer.

Om een vaarbewijs te halen moet je examen doen bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) of een erkende opleidingsinstantie. Voor het behalen van vaarbewijs 1 moet je minimaal 16 jaar oud zijn en voor vaarbewijs 2 minimaal 18 jaar oud.

Klik hier voor alle aanbieders in de categorie Vaartraining.

Klik hier voor meer informatie over andere soorten vaartuigen.

Logo cutout

Over vaartuighuren.nl

Op dit platform vind je een breed aanbod van vaartuigen in heel Nederland. De inspiratiebron voor een leuke dag op het water; van ontspannen varen tot spectaculaire watersport.

Meer informatie

Informatie voor verhuurders

Vaartuighuren.nl is opgezet als een advertentieplatform voor verhuurders van vaartuigen in heel Nederland. Ons platform heeft een unieke zoekfunctie met interactieve kaart en vergroot de vindbaarheid van uw aanbod!

Adverteren op vaartuighuren.nl