<link rel='stylesheet' id='wp-block-library-css' href='https://vaartuighuren.nl/wp-includes/css/dist/block-library/style.min.css?ver=1f02699ada1736675012182e95100451' media='all' />

Inloggen

Breed aanbod vaartuigen in heel Nederland
Unieke zoekfunctie met interactieve kaart
Genieten van waterrijke steden en natuur

Waterskiën is een populaire watersport waarbij de deelnemer op ski’s over het water glijdt, voortgetrokken door een boot. De sport vereist een goede balans, coördinatie en kracht.

Bij waterskiën staan de deelnemers op twee lange ski’s die speciaal zijn ontworpen om over het water te glijden. Aan de ski’s is een binding bevestigd waarmee de voeten vastzitten en waarmee de deelnemer controle heeft over de ski’s. De deelnemer wordt voortgetrokken door middel van een touw dat aan de boot is bevestigd.

Er zijn verschillende disciplines binnen het waterskiën, zoals slalom, trickskiën en schansspringen. Bij slalom moeten deelnemers zo snel mogelijk een parcours afleggen door om boeien heen te skiën, bij trickskiën worden er verschillende trucs en stunts uitgevoerd en bij schansspringen wordt er van een helling gesprongen om zo hoog en ver mogelijk te komen.

Waterskiën vereist enige ervaring en oefening om de juiste technieken te beheersen en veilig te kunnen waterskiën. Het is daarom aan te raden om lessen te nemen bij een erkende waterskischool en om de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen.

Net als bij andere watersporten is het belangrijk om rekening te houden met de omgeving en andere watergebruikers. Daarom zijn er ook regels opgesteld voor het waterskiën, zoals het behouden van een veilige afstand tot andere watergebruikers en het beperken van overlast voor omwonenden.

De bestuurder van de boot bij waterskiën heeft een vaarbewijs nodig als de boot een lengte heeft van 15 meter of meer of als de boot harder kan varen dan 20 km/uur. Dit geldt voor alle motorboten, dus ook voor boten die worden gebruikt bij het beoefenen van watersporten zoals waterskiën.

Klik hier voor alle aanbieders in de categorie Kitesurf, Wakeboard en Waterski

Klik hier voor meer informatie over andere soorten vaartuigen.

Logo cutout

Over vaartuighuren.nl

Op dit platform vind je een breed aanbod van vaartuigen in heel Nederland. De inspiratiebron voor een leuke dag op het water; van ontspannen varen tot spectaculaire watersport.

Meer informatie

Informatie voor verhuurders

Vaartuighuren.nl is opgezet als een advertentieplatform voor verhuurders van vaartuigen in heel Nederland. Ons platform heeft een unieke zoekfunctie met interactieve kaart en vergroot de vindbaarheid van uw aanbod!

Adverteren op vaartuighuren.nl