<link rel='stylesheet' id='wp-block-library-css' href='https://vaartuighuren.nl/wp-includes/css/dist/block-library/style.min.css?ver=2615791fc62c66b5ffe9af55af09b293' media='all' />

Inloggen

Breed aanbod vaartuigen in heel Nederland
Unieke zoekfunctie met interactieve kaart
Genieten van waterrijke steden en natuur

Ontdek de Prachtige Vaargebieden en Vaarwegen van Overijssel

Overijssel, gelegen in het oosten van Nederland, herbergt een schat aan prachtige vaargebieden en vaarwegen. Of je nu een rustige tocht door schilderachtige grachten wilt maken, wilt genieten van de serene schoonheid van meren en plassen, of de avontuurlijke rivieren wilt verkennen, Overijssel heeft voor elk wat wils.

Overijssel is een waar paradijs voor liefhebbers van varen en watersport. Met zijn betoverende vaargebieden en vaarwegen, variërend van pittoreske grachten en meren tot rustige rivieren en uitgestrekte natuurgebieden, biedt de provincie eindeloze mogelijkheden voor avontuur en ontspanning op het water. Dus huur een boot, verzamel je bemanning en ga op ontdekkingstocht door de prachtige waterwegen van Overijssel. Een onvergetelijk avontuur wacht op je!

Almelo-De Haandrikkanaal
Dit kanaal verbindt Almelo met de Overijsselse Vecht bij Gramsbergen. Het biedt een vaarverbinding tussen deze plaatsen en biedt mooie vaarmogelijkheden.

Almelo-Nordhornkanaal
Dit kanaal verbindt de Nederlandse stad Almelo met Nordhorn in Duitsland. Het biedt een vaarverbinding tussen beide landen en biedt een interessante vaarroute met mooie landschappen.

Baalskanaal
Het Baalskanaal is een kanaal dat loopt vanaf het Meppelerdiep bij Zwartsluis tot aan het Zwarte Water. Het biedt een vaarroute tussen deze waterwegen en passeert het dorp Belt-Schutsloot.

Beulakerwijde
De Beulakerwijde is een groot meer gelegen in de Kop van Overijssel. Het is onderdeel van Nationaal Park Weerribben-Wieden en biedt uitstekende vaarmogelijkheden met diverse vaarroutes en eilandjes om te verkennen.

Belterwijde
De Belterwijde is eveneens een groot meer in de Kop van Overijssel, gelegen naast de Beulakerwijde. Het maakt ook deel uit van Nationaal Park Weerribben-Wieden en biedt prachtige vaarmogelijkheden met diverse vaarroutes en eilandjes.

Beneden Regge
De Beneden Regge is een rivier in het oosten van Overijssel. Het loopt vanaf de buurtschap Rectum tot aan de monding in de Vecht bij Ommen. Het biedt rustige vaarmogelijkheden door een natuurrijk landschap.

Boschwijde
De Boschwijde is een meer gelegen in de Kop van Overijssel, nabij Wanneperveen. Het is een populair recreatiegebied met diverse mogelijkheden om te varen, te zwemmen en te genieten van de natuur.

Domelaar
De Domelaar is een meer gelegen in de gemeente Dinkelland, in het oosten van Overijssel. Het biedt rustige vaarmogelijkheden en is omgeven door prachtige natuur.

Et Wiede
Et Wiede is een klein meer gelegen in de buurt van het dorp Wanneperveen. Het maakt deel uit van het Nationaal Park Weerribben-Wieden en biedt mooie vaarmogelijkheden.

Ganzendiep
Het Ganzendiep is een zijrivier van de IJssel, gelegen bij Kampen. Het biedt een vaarroute tussen de IJssel en het Zwarte Meer en is onderdeel van het Nationaal Landschap IJsseldelta.

Giethoorn
Het betoverende dorp Giethoorn, ook wel bekend als het “Venetië van het Noorden” is met zijn vele grachten, bruggetjes en idyllische boerderijen een paradijs voor liefhebbers van varen. Huur een fluisterboot en verken op je gemak de prachtige waterwegen die door dit pittoreske dorp kronkelen.

Hagmolenbeek
De Hagmolenbeek is een beek in Twente, gelegen nabij het dorp Enter. Het biedt rustige vaarmogelijkheden in een groene omgeving.

Hank
De Hank is een waterweg gelegen in de buurt van het dorp Giethoorn. Het biedt toegang tot verschillende vaarwegen en is een pittoreske omgeving om te verkennen.

IJssel
De IJssel is een imposante rivier die door het oosten van Nederland stroomt en ook Overijssel doorkruist. Deze brede rivier biedt uitstekende mogelijkheden voor langere vaartochten. Geniet van de prachtige uitzichten op de uiterwaarden, historische stadjes zoals Kampen en Deventer, en de imposante bruggen die de oevers met elkaar verbinden.

Kadoelermeer
Het Kadoelermeer is een meer gelegen in de buurt van Kraggenburg. Het maakt deel uit van Nationaal Park Weerribben-Wieden en biedt mooie vaarmogelijkheden.

Keteldiep
Het Keteldiep is een waterweg gelegen in de buurt van het dorp Zwartsluis. Het biedt toegang tot verschillende vaarwegen en is een populaire plek voor watersportactiviteiten.

Kleine Beulakenwijde
De Kleine Beulakenwijde is een kleiner meer gelegen in de Kop van Overijssel, nabij Giethoorn. Het maakt deel uit van Nationaal Park Weerribben-Wieden en biedt rustige vaarmogelijkheden.

Lateraalkanaal
Het Lateraalkanaal is een kanaal dat loopt van het Zwarte Water bij Hasselt tot aan het Zwolle-IJsselkanaal. Het biedt een vaarroute tussen deze waterwegen en passeert verschillende plaatsen, waaronder Zwolle.

Ossenzijl-Kuinre Kanaal
Het Ossenzijl-Kuinre kanaal is een kanaal dat loopt van Ossenzijl tot aan Kuinre. Het biedt een vaarroute tussen deze plaatsen en is onderdeel van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Overijsselse Vecht
De Overijsselse Vecht is een zijrivier van de Vecht en loopt door het noordoosten van de provincie. Het is een rustige en idyllische waterweg, omgeven door prachtige natuur. Je kunt genieten van een ontspannen vaartocht door het platteland en langs plaatsen als Gramsbergen en Hardenberg.

Regge
De Regge is een prachtige rivier die door het groene landschap van Twente stroomt. Deze rivier biedt een ontspannen vaarervaring met zijn rustige stroming en weelderige omgeving. Geniet van de natuurlijke schoonheid, spot vogels en ontdek charmante dorpjes zoals Hellendoorn en Rijssen terwijl je over de Regge vaart.

Rutbeek
De Rutbeek is een recreatieplas gelegen nabij Enschede. Het biedt mogelijkheden voor diverse watersportactiviteiten, waaronder varen en zeilen.

Schipbeek
De Schipbeek is een rivier in het oosten van Overijssel, die loopt vanaf Diepenheim tot aan Deventer. Het biedt vaarmogelijkheden in een landelijk gebied.

Schipsloot
De Schipsloot is een kanaal dat de Overijsselse Vecht verbindt met het Zwartewater bij Zwartsluis. Het biedt een vaarroute tussen deze waterwegen en passeert plaatsen zoals Hasselt en Genemuiden.

Stadsgrachten
Verschillende steden in Overijssel hebben prachtige stadsgrachten die ideaal zijn om per boot te verkennen. Denk aan steden zoals Zwolle, Deventer, Kampen, Ommen en Hasselt. Deze grachten bieden een uniek perspectief op de historische architectuur en het stadsleven.

Steenwijker Aa
De Steenwijker Aa is een klein riviertje in de buurt van Giethoorn. Het biedt rustige vaarmogelijkheden in een schilderachtige omgeving.

Twentekanalen
De Twentekanalen vormen een belangrijk netwerk van kanalen in het oosten van Overijssel. Het bestaat uit het kanaal Almelo-Nordhorn en het kanaal Almelo-De Haandrik. Deze kanalen bieden vaarmogelijkheden door steden als Almelo, Hengelo en Enschede, en verbinden Overijssel met Duitsland.

Vecht
De rivier de Vecht is een adembenemend vaargebied dat zich uitstrekt van Duitsland tot aan het Zwarte Water bij Zwolle. Vaar langs groene weiden, oude landgoederen en schilderachtige dorpjes zoals Dalfsen en Ommen. Geniet van de rust en schoonheid van dit historische landschap terwijl je je een weg baant door de kronkelende waterwegen.

Vollenhovermeer
Het Vollenhovermeer is een groot meer gelegen in de Kop van Overijssel, nabij Vollenhove. Het biedt uitstekende vaarmogelijkheden met diverse vaarroutes en eilandjes om te verkennen.

Weerribben-Wieden
Dit uitgestrekte natuurgebied is een waar paradijs voor watersportliefhebbers. Met zijn vele kanalen, meren en moerassen biedt de Weerribben-Wieden eindeloze mogelijkheden om te varen, kanoën of suppen. Verken de ongerepte natuur, bewonder de rijke flora en fauna en geniet van de rust en stilte van dit bijzondere gebied.

Wijde Wieden
De Wijde Wieden is een uitgestrekt natuurgebied in de buurt van Giethoorn. Het bestaat uit meren, kanalen en moerasgebieden en biedt prachtige vaarmogelijkheden.

Wilpse Plas
De Wilpse Plas is een recreatieplas gelegen in de buurt van Wilp. Het biedt mogelijkheden voor diverse watersportactiviteiten, waaronder varen en zeilen.

Zwarte Meer
Het Zwarte Meer is een groot meer gelegen op de grens van Overijssel en Flevoland. Het biedt uitgebreide vaarmogelijkheden en is onderdeel van het Nationaal Landschap IJsseldelta.

Zwarte Water
Het Zwarte Water is een belangrijke vaarweg die het Zwolle met het Ketelmeer verbindt. Een populaire tussenstop op deze route is het charmante stadje Zwartsluis. Geniet van de levendige jachthaven, verken de historische sluizen en bewonder de imposante zeilschepen die hier regelmatig passeren.

Bootverhuur in Overijssel
Voor wie graag wil genieten van een vaaravontuur in Overijssel, zijn er verschillende mogelijkheden om een boot of ander vaartuig te huren. Er zijn diverse jachthavens, watersportcentra en verhuurbedrijven die boten en andere vaartuigen aanbieden voor verhuur. Of je nu op zoek bent naar een motorboot, zeilboot, kano, supboard of een ander type vaartuig, er is voor elk wat wils. Neem contact op met lokale verhuurbedrijven om meer informatie te krijgen over de beschikbare opties, prijzen en voorwaarden.

Plaatsen
Naast de verschillende vaargebieden zijn er nog meer prachtige mogelijkheden om Overijssel te ontdekken. Hieronder een overzicht van verschillende plaatsen in Overijssel met mogelijkheden om te varen.

 • Albergen
 • Almelo
 • Ane
 • Anerveen
 • Anevelde
 • Baarlo
 • Baars
 • Balkbrug
 • Beerze
 • Beerzerveld
 • Belt-Schutsloot
 • Bergentheim
 • Blokzijl
 • Bornerbroek
 • Brucht
 • Collendoorn
 • Daarle
 • Daarlerveen
 • Dalfsen
 • De Krim
 • De Lutte
 • Dedemsvaart
 • Den Ham
 • Den Velde
 • Deventer
 • Diffelen
 • Eesveen
 • Ernst
 • Enschede
 • Enter
 • Geerdijk
 • Genemuiden
 • Giethmen
 • Giethoorn
 • Grafhorst
 • Gramsbergen
 • Hardenberg
 • Hasselt
 • Heemserveen
 • Heeten
 • Heino
 • Hellendoorn
 • Hengelo
 • Holtheme
 • Holthone
 • IJhorst
 • IJsselham
 • Kalenberg
 • Kallenkote
 • Kampen
 • Kloosterhaar
 • Kuinre
 • Laag Zuthem
 • Lemele
 • Lemelerveld
 • Lierderholthuis
 • Loozen
 • Losser
 • Lutten
 • Luttenberg
 • Mander
 • Manderveen
 • Marienberg
 • Mariënheem
 • Marijenkampen
 • Markelo
 • Mastenbroek
 • Nieuwleusen
 • Nijverdal
 • Oldenzaal
 • Ommen
 • Ossenzijl
 • Raalte
 • Rheeze
 • Vollenhove
 • Wanneperveen
 • Wierden
 • Wijhe
 • Zuna
 • Zwartsluis
 • Zwolle

Klik hier voor alle aanbieders in Overijssel.
Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van Nederland.

Logo cutout

Over vaartuighuren.nl

Op dit platform vind je een breed aanbod van vaartuigen in heel Nederland. De inspiratiebron voor een leuke dag op het water; van ontspannen varen tot spectaculaire watersport.

Meer informatie

Informatie voor verhuurders

Vaartuighuren.nl is opgezet als een advertentieplatform voor verhuurders van vaartuigen in heel Nederland. Ons platform heeft een unieke zoekfunctie met interactieve kaart en vergroot de vindbaarheid van uw aanbod!

Adverteren op vaartuighuren.nl