<link rel='stylesheet' id='wp-block-library-css' href='https://vaartuighuren.nl/wp-includes/css/dist/block-library/style.min.css?ver=2615791fc62c66b5ffe9af55af09b293' media='all' />

Inloggen

Breed aanbod vaartuigen in heel Nederland
Unieke zoekfunctie met interactieve kaart
Genieten van waterrijke steden en natuur

Ontdek de Waterwegen van Utrecht: Verken de Prachtige Vaargebieden

De provincie Utrecht, waar het schilderachtige landschap wordt doorkruist door een uitgebreid netwerk van waterwegen. De provincie Utrecht biedt een breed scala aan vaargebieden en vaarwegen die wachten om ontdekt te worden. Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke zeiltocht, een ontspannen kano-ervaring of gewoon wilt genieten van de rustige wateren, Utrecht heeft voor elk wat wils. Huur een boot, verzamel je bemanning en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur op de waterwegen van Utrecht. Vergeet niet om te genieten van de prachtige natuur, historische bezienswaardigheden en de warme gastvrijheid van de provincie.

Abcoudermeer
Het Abcoudermeer is een prachtig meer gelegen in de buurt van Abcoude. Het biedt rustig en schilderachtig water om te verkennen en te genieten van watersportactiviteiten zoals varen, zeilen en kanoën. Het meer wordt omgeven door groene oevers en biedt een ontspannen omgeving voor natuurliefhebbers.

Amstel
De Amstel is een rivier die door Utrecht en Mijdrecht stroomt voordat hij Amsterdam bereikt. Het is een schilderachtig vaarwater met prachtige natuur en historische bezienswaardigheden langs de oevers. Je kunt genieten van een rustige boottocht en onderweg de charme van de omliggende steden en dorpen ontdekken.

Amsterdam-Rijnkanaal
Het Amsterdam-Rijnkanaal is een belangrijke vaarweg die dwars door de provincie Utrecht loopt. Het kanaal biedt een verbinding tussen de haven van Amsterdam en de rivier de Rijn, en is een drukbevaren route voor binnenvaartschepen. Hoewel het kanaal voornamelijk bedoeld is voor vrachtverkeer, kunnen ook pleziervaartuigen hier genieten van een rustige cruise langs de groene oevers.

Angstel
De Angstel is een schilderachtige rivier die door Abcoude stroomt. Het is een rustig vaarwater dat zich uitstekend leent voor een ontspannen boottocht of kano-avontuur. Je kunt genieten van de groene omgeving terwijl je langs historische boerderijen en pittoreske landschappen vaart.

Bijleveld
De Bijleveld is een schilderachtig riviertje dat door het gelijknamige plaatsje Bijleveld stroomt. Het biedt een rustige en idyllische omgeving om te varen, omgeven door groene weiden en mooie landschappen. Je kunt genieten van een ontspannen boottocht en de serene sfeer van het platteland ervaren.

Eem
De Eem is een rivier die door Amersfoort stroomt en vervolgens uitmondt in het Eemmeer. Het is een populaire vaarroute die verschillende steden en dorpen met elkaar verbindt. Langs de oevers van de Eem vind je mooie landschappen, historische gebouwen en gezellige terrassen waar je kunt aanmeren en genieten van de omgeving.

Eemmeer
Het Eemmeer is een prachtig meer dat de provincie Utrecht verbindt met de provincie Flevoland. Met zijn open water en schilderachtige eilanden is het Eemmeer een uitstekende bestemming voor zeilliefhebbers en watersporters. Huur een zeilboot en laat de wind je voortstuwen terwijl je geniet van de weidse uitzichten over het meer.

Gein
Het Gein is een charmante rivier die stroomt door het pittoreske landschap tussen Abcoude en Driemond. Met zijn smalle waterwegen, omringd door weelderige groene weiden en oude boerderijen, biedt het Gein een prachtige omgeving voor pleziervaart. Het is een ideale plek om te genieten van een rustige en schilderachtige boottocht.

Grift
De Grift is een historisch kanaal dat door Amersfoort loopt. Het was ooit een belangrijke waterweg voor de handel en heeft nu een recreatieve functie. Het kanaal biedt mooie vaarmogelijkheden in en rond Amersfoort, met sfeervolle grachten en historische gebouwen langs de oevers.

Hollandse IJssel
De Hollandse IJssel is een zijrivier van de Lek en stroomt door de gemeente Nieuwegein en IJsselstein. Het is een brede en drukbevaren rivier met goede vaarfaciliteiten. Langs de oevers van de Hollandse IJssel vind je schilderachtige landschappen, historische molens en charmante dorpjes.

Kromme Rijn
De Kromme Rijn is een schilderachtige rivier die door de Utrechtse Heuvelrug en de Kromme Rijnstreek stroomt. Het biedt een prachtige omgeving om te varen, omringd door groene bossen, boomgaarden en landerijen. Je kunt genieten van een rustige en ontspannen boottocht terwijl je geniet van de landelijke schoonheid.

Langbroekerwetering
De Langbroekerwetering is een historisch kanaal dat door het gebied van de Utrechtse Heuvelrug loopt. Het kanaal is omgeven door prachtige landgoederen, kastelen en landelijke landschappen. Het biedt een unieke vaarervaring waarbij je kunt genieten van de rust en schoonheid van het landelijke Utrecht.

Lek
De Lek is een grote rivier die de zuidelijke grens van de provincie Utrecht vormt. Het is een belangrijke waterweg voor scheepvaart en biedt ook mogelijkheden voor recreatieve vaart. Langs de Lek vind je mooie uitzichten, dijken en schilderachtige stadjes zoals Vianen en Wijk bij Duurstede.

Lekkanaal
Het Lekkanaal is een belangrijk kanaal dat de Lek verbindt met het Amsterdam-Rijnkanaal. Het kanaal loopt door de provincie Utrecht en biedt uitstekende vaarmogelijkheden. Het is een drukbevaren route, maar je kunt genieten van de mooie uitzichten op de omliggende landschappen en passeren langs steden zoals Nieuwegein en Houten.

Linge
De Linge is een prachtige rivier die door een deel van de provincie Utrecht stroomt, met name langs de gemeente Buren. Het is een van de langste rivieren in Nederland en staat bekend om zijn charmante landschappen, boomgaarden en historische stadjes. Varen op de Linge biedt een unieke ervaring waarbij je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid en rust.

Loosdrechtse Plassen
De Loosdrechtse Plassen zijn een waar paradijs voor watersportliefhebbers. Dit uitgestrekte gebied bestaat uit verschillende meren, plassen en smalle vaarten die met elkaar zijn verbonden. Of je nu wilt zeilen, roeien, kanoën of gewoon ontspannen op een motorboot, de Loosdrechtse Plassen bieden voor elk wat wils. Verken de prachtige natuur, stop bij gezellige eilandjes of geniet van een verfrissende duik in het heldere water.

Merwedekanaal
Het Merwedekanaal is een belangrijk kanaal dat de Nederrijn bij Wijk bij Duurstede verbindt met de Lek bij Vianen. Het kanaal biedt goede vaarmogelijkheden en is onderdeel van de drukbevaren vaarroute tussen Amsterdam en Rotterdam. Langs het Merwedekanaal kun je genieten van mooie uitzichten en passeren langs steden zoals Utrecht en Nieuwegein.

Nederrijn
De Nederrijn is een grote rivier die door de provincie Utrecht stroomt en een belangrijk onderdeel vormt van de Rijn. Het is een drukbevaren rivier met goede vaarfaciliteiten. Langs de Nederrijn kun je genieten van prachtige uitzichten op het omliggende landschap en passeren langs steden zoals Utrecht en Rhenen.

Nieuwkoopse Plassen
Voor een ongerepte en rustige vaarervaring moet je naar de Nieuwkoopse Plassen gaan. Dit natuurreservaat bestaat uit veenmoerassen, rietvelden en kleine eilandjes, en is de thuisbasis van vele zeldzame planten en vogelsoorten. Huur een fluisterboot en navigeer door de smalle vaarten terwijl je geniet van de serene omgeving en het observeren van de vogels in hun natuurlijke habitat.

Oude Rijn
De Oude Rijn is een historische rivier die door de provincie Utrecht stroomt en deel uitmaakt van de Limes, de vroegere noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Het biedt mooie vaarmogelijkheden, omringd door landschappelijke schoonheid en historische bezienswaardigheden. Je kunt genieten van een boottocht op de Oude Rijn en de geschiedenis en natuur van de regio verkennen.

Stichtse Vecht
De rivier de Vecht is een prachtige waterweg die door de provincie Utrecht slingert. Langs de oevers van de Vecht vind je pittoreske dorpjes, statige landhuizen en prachtige tuinen. Vaar langs historische kastelen, zoals Slot Zuylen en Kasteel Nijenrode, en bewonder de rijke geschiedenis en architectuur van de regio. Geniet onderweg van een ontspannen picknick aan boord van je boot of leg aan bij een van de charmante terrasjes aan het water.

Valleikanaal
Het Valleikanaal is een kanaal dat door de Gelderse Vallei en de Utrechtse Heuvelrug loopt. Het kanaal biedt rustige vaarmogelijkheden, omringd door landelijke landschappen en natuurgebieden. Je kunt genieten van een ontspannen boottocht en genieten van de serene omgeving van de Gelderse Vallei.

Vinkeveense Plassen
De Vinkeveense Plassen zijn een paradijs voor duikers, vissers en watersportliefhebbers. Dit uitgestrekte merengebied bestaat uit helderblauw water en kleine eilandjes, waardoor het een ideale bestemming is voor een dagje varen. Ga op ontdekkingstocht in je gehuurde sloep of motorboot en ontdek de vele baaien en rustige hoekjes van de Vinkeveense Plassen.

Waver
De Waver is een kleine rivier die door de provincie Utrecht stroomt en uitmondt in de Kromme Rijn. Het is een rustig en schilderachtig vaarwater, omgeven door groene velden en weilanden. Varen op de Waver biedt een vredige ervaring en de mogelijkheid om de natuurlijke schoonheid van het Utrechtse landschap te bewonderen.

Bootverhuur in de Utrecht
Voor wie graag wil genieten van een vaaravontuur in de provincie Utrecht, zijn er verschillende mogelijkheden om een boot of ander vaartuig te huren. Er zijn diverse jachthavens, watersportcentra en verhuurbedrijven die boten en andere vaartuigen aanbieden voor verhuur. Of je nu op zoek bent naar een motorboot, zeilboot, kano, supboard of een ander type vaartuig, er is voor elk wat wils. Neem contact op met lokale verhuurbedrijven om meer informatie te krijgen over de beschikbare opties, prijzen en voorwaarden.

Plaatsen
Naast de verschillende vaargebieden zijn er nog meer prachtige mogelijkheden om Utrecht te ontdekken. Hieronder een overzicht van verschillende plaatsen in de provincie Utrecht met mogelijkheden om te varen.

 • Abcoude
 • Amersfoort
 • Baarn
 • Benschop
 • Breukelen
 • Bunnik
 • Bunschoten
 • Cothen
 • Doorn
 • Driebergen-Rijsenburg
 • Eemnes
 • Harmelen
 • Houten
 • IJsselstein
 • Kamerik
 • Lanbroek
 • Leerdam
 • Leusden
 • Linschoten
 • Loenen aan de Vecht
 • Maarssen
 • Mijdrecht
 • Montfoort
 • Nieuwegein
 • Nigtevecht
 • Odijk
 • Oudewater
 • Renswoude
 • Rhenen
 • Snelrewaard
 • Soest
 • Spakenburg
 • Tienhoven
 • Utrecht (stad)
 • Vathorst
 • Veenendaal
 • Vianen
 • Vinkeveen
 • Vreeland
 • Wijk bij Duurstede
 • Wilnis
 • Woerden
 • Woudenberg
 • Zegveld

Klik hier voor alle aanbieders in Utrecht.
Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van Nederland.

Logo cutout

Over vaartuighuren.nl

Op dit platform vind je een breed aanbod van vaartuigen in heel Nederland. De inspiratiebron voor een leuke dag op het water; van ontspannen varen tot spectaculaire watersport.

Meer informatie

Informatie voor verhuurders

Vaartuighuren.nl is opgezet als een advertentieplatform voor verhuurders van vaartuigen in heel Nederland. Ons platform heeft een unieke zoekfunctie met interactieve kaart en vergroot de vindbaarheid van uw aanbod!

Adverteren op vaartuighuren.nl