<link rel='stylesheet' id='wp-block-library-css' href='https://vaartuighuren.nl/wp-includes/css/dist/block-library/style.min.css?ver=2615791fc62c66b5ffe9af55af09b293' media='all' />

Inloggen

Breed aanbod vaartuigen in heel Nederland
Unieke zoekfunctie met interactieve kaart
Genieten van waterrijke steden en natuur

Ontdek de Waterwegen van Zuid-Holland – Vaaravonturen in Overvloed!

De provincie Zuid-Holland, waar waterliefhebbers volop kunnen genieten van adembenemende vaarervaringen. Zuid-Holland biedt een schat aan vaarervaringen en vaarwegen die geschikt zijn voor alle soorten waterliefhebbers. Of je nu wilt genieten van de rust van de natuur, de levendigheid van steden wilt ontdekken of de grootsheid van industriële havens wilt ervaren, Zuid-Holland heeft het allemaal. Huur een boot of ander vaartuig en ga op avontuur in deze prachtige provincie. Vergeet niet te genieten van de unieke charme en schoonheid van de vaargebieden en vaarwegen die deze regio te bieden heeft.

Aarkanaal
Het Aarkanaal is een kanaal dat loopt van Alphen aan den Rijn naar de Drecht bij Nieuwveen. Het biedt een mooie route door het Groene Hart van Zuid-Holland, omgeven door groene landschappen en pittoreske dorpen.

Amstel
Hoewel de Amstel voornamelijk geassocieerd wordt met Amsterdam, stroomt deze rivier ook door delen van Zuid-Holland. Het is een prachtige waterweg die de stad verbindt met landelijke gebieden en biedt een schilderachtig uitzicht op historische molens en charmante dorpjes.

Beneden Merwede
De Beneden Merwede is een belangrijke rivier die deel uitmaakt van de delta van de Rijn en de Maas. Het vormt een belangrijke verbinding tussen de Nieuwe Merwede en de Noord bij Dordrecht. Het gebied biedt prachtige uitzichten op de rivier en de omringende natuur.

Biesbosch
De Biesbosch is een uitgestrekt zoetwatergetijdengebied en een waar paradijs voor natuurliefhebbers en watersporters. Huur een boot en verken de kronkelende kreken, rietvelden en wilgenvloedbossen. Spot zeldzame vogels, ontdek verborgen eilandjes en geniet van de serene rust van dit unieke natuurgebied.

Boezemvliet
Het Boezemvliet is een kanaal dat de verbinding vormt tussen de Hollandsche IJssel bij Capelle aan den IJssel en de Rotte bij Zevenhuizen. Het is een belangrijke waterweg voor de afvoer van overtollig water uit het achterliggende poldergebied.

Boezemvliet
Het Boezemvliet is een kanaal dat de verbinding vormt tussen de Hollandsche IJssel bij Capelle aan den IJssel en de Rotte bij Zevenhuizen. Het is een belangrijke waterweg voor de afvoer van overtollig water uit het achterliggende poldergebied.

Boonervliet
Boonervliet is een vaarweg gelegen in het Westland, bekend om zijn glastuinbouw. Het biedt een rustige en landelijke omgeving om te varen.

Braassermeer
Het Braassermeer is een groot meer gelegen tussen de gemeenten Kaag en Braassem en Teylingen. Het is een populair gebied voor watersport en recreatie, met diverse jachthavens en mooie vaarroutes.

Damstede
Damstede is een kanaal dat loopt van de Noord bij Ridderkerk naar de Oude Maas bij Zwijndrecht. Het maakt deel uit van de waterweg die Rotterdam verbindt met de Noordzee en is een belangrijke vaarroute voor zowel vracht- als pleziervaart.

De Alblas
De Alblas is een rivier in de Alblasserwaard en biedt een schilderachtige omgeving met landelijke landschappen, molens en historische dorpen.

De Grote Plas
De Grote Plas is een van de meren in het recreatiegebied van de Rottemeren. Het is een populaire plek voor zeilen, windsurfen en varen.

De Put
De Put is een meer in het recreatiegebied van de Rottemeren, gelegen tussen Rotterdam en Zoetermeer. Het biedt diverse mogelijkheden voor watersport en ontspanning.

Delftse Schie
De Delftse Schie is een charmante vaarweg die Delft verbindt met Rotterdam. Huur een kano, sloep of fluisterboot en vaar langs het pittoreske landschap, historische molens en prachtige vergezichten. Breng een bezoek aan de historische stad Delft en bewonder de beroemde Delfts blauwe tegels en de imposante Nieuwe Kerk.

Dintel
De Dintel is een rivier in het westen van Noord-Brabant en stroomt langs de zuidelijke grens van Zuid-Holland. Hoewel het geen groot vaargebied is in Zuid-Holland, biedt het wel een prachtige natuurlijke omgeving om te verkennen.

Dobbeplas
De Dobbeplas is een recreatieplas gelegen in Nootdorp, in de buurt van Den Haag. Het is een populaire plek voor zwemmen, varen en andere watersportactiviteiten.

Dordtse Kil
De Dordtse Kil is een belangrijke getijdenrivier die de verbinding vormt tussen de Oude Maas en de Beneden-Merwede bij Dordrecht. Het is een drukbevaren route voor zowel vracht- als pleziervaart en biedt prachtige uitzichten op de omgeving.

Drecht
De Drecht is een kanaal dat de verbinding vormt tussen de Noord bij Alblasserdam en de Beneden-Merwede bij Papendrecht. Het is een belangrijke vaarweg voor de binnenvaart en biedt ook mogelijkheden voor pleziervaart.

Gouwe
De Gouwe is een kanaal en belangrijke vaarweg die de verbinding vormt tussen de Oude Rijn bij Alphen aan den Rijn en de Hollandsche IJssel bij Gouda. Het is een drukbevaren route met historische stadjes en mooie landschappen.

Dubbele Wiericke
De Dubbele Wiericke is een kanaal dat deel uitmaakt van de Oude Rijn en de verbinding vormt tussen Gouda en Bodegraven. Het biedt een rustige en landelijke omgeving om te varen.

Gantel
De Gantel is een kanaal in het Westland en stroomt van Poeldijk naar Maassluis. Het is een schilderachtige waterweg omringd door kassen en landbouwgronden.

Geerpolderplas
De Geerpolderplas is een recreatieplas gelegen in de buurt van Hazerswoude-Dorp. Het is een populaire plek voor zwemmen, varen en zonnebaden.

Giessen
De Giessen is een rivier in de Alblasserwaard en biedt prachtige landschappen met weilanden, rietvelden en polders.

Groene Hart
Het Groene Hart is een uitgestrekt gebied in Zuid-Holland dat wordt gekenmerkt door groene weilanden, plassen en kanalen. Het is een populaire bestemming voor varen en biedt diverse vaarroutes door prachtige natuur en langs historische stadjes.

Grevelingen
De Grevelingen is het grootste zoutwatermeer van West-Europa en een populaire bestemming voor watersporters. Dit uitgestrekte vaargebied biedt talloze mogelijkheden voor zeilen, windsurfen, kitesurfen en duiken.

Haarlemmer Trekvaart
De Haarlemmer Trekvaart is een historisch kanaal dat loopt van Amsterdam naar Haarlem. Het is een schilderachtige vaarroute met diverse historische gebouwen langs de oevers.

Hanepoel
Hanepoel is een meer gelegen in de buurt van Stompwijk en biedt mogelijkheden voor varen en vissen.

Haringvliet
Het Haringvliet is een groot watergebied dat bekend staat om zijn diversiteit aan flora en fauna. Het is een uitstekend vaargebied voor zeilers, vissers en natuurliefhebbers.

Hollands Diep
Het Hollands Diep is een brede rivier die de verbinding vormt tussen de Biesbosch en de Noordzee. Het is een geliefd vaargebied met prachtige natuur en mooie stranden langs de oevers.

Hollands Plassengebied
Het Hollands Plassengebied, ook wel bekend als het Groene Hart, is een verzameling van prachtige plassen en meren in het hart van Zuid-Holland. Huur een sloep, zeilboot of motorboot en vaar over de Loosdrechtse Plassen, Nieuwkoopse Plassen of de Vinkeveense Plassen. Deze idyllische wateren bieden uitstekende mogelijkheden voor varen, zwemmen, vissen en watersportplezier.

Hollandse IJssel
De Hollandse IJssel is een rivier die door het Groene Hart stroomt en de verbinding vormt tussen de Lek bij Krimpen aan den IJssel en de Nieuwe Maas bij Capelle aan den IJssel. Het is een belangrijke vaarweg met historische stadjes zoals Gouda en Oudewater langs de oevers.

Honte
De Honte, ook wel de Westerschelde genoemd, is een grote riviermonding die de scheiding vormt tussen Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen. Hoewel het grotendeels in Zeeland ligt, strekt het zich ook uit tot in Zuid-Holland en biedt het prachtige mogelijkheden om te varen langs de Zeeuwse kust.

IJssel
De IJssel is een grote rivier die ontspringt in Duitsland en bij Capelle aan den IJssel in de Nieuwe Maas uitmondt. Hoewel het grootste deel van de IJssel buiten Zuid-Holland ligt, is het mogelijk om een deel van deze prachtige rivier te bevaren in de provincie.

Kagerplassen
De Kagerplassen zijn een geliefd vaargebied vlakbij Leiden. Met hun schilderachtige waterwegen, eilandjes en historische molens zijn de Kagerplassen perfect voor een ontspannen dag op het water. Huur een fluisterboot en ontdek de kanalen en vaarten rondom Warmond en de prachtige plassen zelf.

Kever
Kever is een vaarweg gelegen in de buurt van Bergschenhoek en biedt een rustige omgeving om te varen.

Kleipoel
Kleipoel is een meer gelegen in de buurt van Bergschenhoek en biedt mogelijkheden voor varen en vissen.

Klinkenbergseplas
De Klinkenbergseplas is een recreatieplas gelegen in de buurt van Voorschoten en biedt mogelijkheden voor zwemmen, varen en andere watersportactiviteiten.

Krammer
De Krammer is een groot binnenmeer gelegen in het noorden van Zeeland, maar het strekt zich ook uit tot in Zuid-Holland. Het maakt deel uit van het watersysteem van de Delta en biedt mogelijkheden voor zeilen, varen en andere wateractiviteiten.

Langeraarse Plassen
De Langeraarse Plassen zijn een serie van meren en plassen gelegen in de buurt van Langeraar. Het is een populaire bestemming voor watersportactiviteiten zoals zeilen, varen en windsurfen.

Leidse Grachten
Ontdek de historische stad Leiden vanaf het water door een boot te huren en over de prachtige Leidse grachten te varen. Geniet van de sfeer van de pittoreske grachtenpanden, bruggen en terrassen langs het water. Breng een bezoek aan de beroemde Hortus Botanicus, een botanische tuin die direct aan het water ligt, en maak een mooie rondvaart door de stad.

Lek
De Lek is een grote rivier die de grens vormt tussen Zuid-Holland en Gelderland/Utrecht. Het is een belangrijke vaarweg met steden als Rotterdam, Krimpen aan den IJssel en Nieuwegein langs de oevers.

Linge
De Linge is een langgerekte rivier die door Gelderland en Zuid-Holland stroomt. Het biedt prachtige landschappen en is ideaal voor recreatief varen en kanoën.

Maas
Hoewel de Maas voornamelijk met Limburg wordt geassocieerd, stroomt deze rivier ook door een klein deel van Zuid-Holland. Het biedt een prachtig uitzicht op het landschap en verbindt steden als Rotterdam en Dordrecht met het achterland.

Maasvlakte
De Maasvlakte is een kunstmatig havengebied in de buurt van Rotterdam. Het biedt uitgebreide mogelijkheden voor zeevaart en is tevens een belangrijke locatie voor de overslag van goederen.

Merwede
De Merwede is een belangrijke tak van de Rijn en vormt de verbinding tussen de Boven-Merwede bij Hardinxveld-Giessendam en de Nieuwe Maas bij Dordrecht. Het is een druk bevaren vaarweg en biedt prachtige vergezichten op de rivierlandschappen.

Merwedekanaal
Het Merwedekanaal is een kanaal dat loopt van de Lek bij Vianen naar de Nieuwe Maas bij Rotterdam. Het is een drukbevaren vaarweg met diverse jachthavens en aanlegplaatsen.

Nieuwe Maas
De Nieuwe Maas is een belangrijke rivier die door Rotterdam stroomt en deel uitmaakt van de drukbevaren scheepvaartroute naar de Noordzee. Het biedt een indrukwekkend uitzicht op de skyline van Rotterdam en is een uniek vaargebied met levendige havens en bruggen.

Nieuwe Waterweg
De Nieuwe Waterweg is een belangrijk kanaal dat de verbinding vormt tussen de Nieuwe Maas bij Maassluis en de Noordzee. Het is een drukbevaren route voor zowel binnenvaart als zeevaart en biedt een indrukwekkend uitzicht op de scheepvaart en de Maasvlakte.

Nieuwenbroek
Nieuwenbroek is een kreek gelegen in de buurt van Bergschenhoek en biedt mogelijkheden voor varen en vissen.

Noord
De Noord is een grote rivier die de grens vormt tussen Zuid-Holland en Noord-Brabant. Het is een belangrijke vaarweg met steden als Rotterdam en Alblasserdam langs de oevers.

Ommedijkse Watering
Ommedijkse Watering is een vaarweg gelegen in de buurt van Leiderdorp en biedt een rustige en landelijke omgeving om te varen.

Oosterduinse Meer
Oosterduinse Meer is een recreatieplas gelegen in de buurt van Noordwijkerhout en biedt mogelijkheden voor zwemmen, varen en andere watersportactiviteiten.

Oude Maas
De Oude Maas is een zijtak van de Nieuwe Maas en loopt van Spijkenisse tot Dordrecht. Het is een prachtig vaargebied met mooie uitzichten op de omliggende natuur, historische dorpen en moderne architectuur.

Oude Rijn
De Oude Rijn is een historische rivier die door het centrum van Leiden en andere steden in Zuid-Holland stroomt. Het is een schilderachtige vaarweg met charmante grachten en historische panden.

Papenvaart
Papenvaart is een vaarweg gelegen in de buurt van Hazerswoude-Dorp en biedt een rustige en landelijke omgeving om te varen.

Put van Broekhoven
Put van Broekhoven is een recreatieplas gelegen in de buurt van Hazerswoude-Rijndijk en biedt mogelijkheden voor zwemmen, varen en andere watersportactiviteiten.

Reeuwijkse Plassen
De Reeuwijkse Plassen zijn een serie van meren en plassen gelegen in de buurt van Reeuwijk. Het is een populaire bestemming voor watersportactiviteiten zoals zeilen, varen en windsurfen.

Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder
De Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder is een groot kanaal dat de Haarlemmermeer omringt en de verbinding vormt tussen de Noord bij Aalsmeer en de Oude Rijn bij Leiden. Het is een belangrijke vaarweg voor zowel beroeps- als pleziervaart en biedt een afwisselend landschap.

Rijn
De Rijn is een grote rivier die vanuit Duitsland via Nederland naar de Noordzee stroomt. Hoewel het grootste deel van de Rijn buiten Zuid-Holland ligt, is het mogelijk om een deel van deze prachtige rivier in de provincie te bevaren.

Rijn-Schiekanaal
Het Rijn-Schiekanaal is een belangrijk kanaal dat de verbinding vormt tussen de Oude Rijn bij Leiden en de Schie bij Delft. Het is een drukke vaarweg met historische stadjes en groene landschappen langs de route.

Rotte
De Rotte is een rivier die door Rotterdam en omliggende gemeenten stroomt. Het biedt een prachtige vaarroute met groene oevers, parken en schilderachtige dorpjes.

Rotterdamse Haven
Voor liefhebbers van grote schepen en industrieel erfgoed is een vaartocht door de Rotterdamse Haven een absolute must. Bewonder de imposante containerterminals, olieraffinaderijen en moderne architectuur terwijl je door een van de grootste havens ter wereld vaart. Er zijn diverse rondvaarten en excursies beschikbaar om dit indrukwekkende havengebied te verkennen.

Schie
De Schie is een kanaal dat loopt van Overschie naar Delft. Het is een historische waterweg met mooie bruggen, molens en oude panden langs de oevers.

Sever
Sever is een vaarweg gelegen in de buurt van Bergschenhoek en biedt een rustige omgeving om te varen.

Spaarne
Het Spaarne is een rivier die door Haarlem stroomt en uiteindelijk uitmondt in het IJ bij Spaarndam. Het is een aantrekkelijke vaarroute met historische bezienswaardigheden en levendige terrasjes langs de kade.

Sprank D
Sprank D is een vaarweg gelegen in de buurt van Bergschenhoek en biedt een rustige omgeving om te varen.

Trekvliet
De Trekvliet is een historisch kanaal dat loopt van Rijswijk naar Leiden. Het is een schilderachtige vaarroute met diverse historische gebouwen langs de oevers.

Uitwateringskanaal
Uitwateringskanaal is een vaarweg gelegen in de buurt van Bergschenhoek en biedt een rustige omgeving om te varen.

Veen Watering
Veen Watering is een vaarweg gelegen in de buurt van Bergschenhoek en biedt een rustige omgeving om te varen.

Vliet
De Vliet is een kanaal dat loopt van Leiden naar Delft en vormt een belangrijke vaarweg tussen deze twee historische steden. Het biedt een schilderachtig landschap met landgoederen en groene oevers.

Vlietlanden
De Vlietlanden zijn een uitgestrekt natuurgebied gelegen tussen Leiden en Voorschoten. Het omvat diverse meren, plassen en kanalen die uitstekende mogelijkheden bieden voor varen, kanoën en watersporten.

Vlist
De Vlist is een rivier in het Groene Hart van Zuid-Holland. Het is een rustige en pittoreske waterweg die door schilderachtige landschappen en historische dorpen stroomt.

Vogelplas Starrevaart
Vogelplas Starrevaart is een natuurgebied gelegen in de buurt van Leidschendam en biedt mogelijkheden voor vogelspotten.

Voorne-Putten
Voorne-Putten is een eiland gelegen in het zuidwesten van Zuid-Holland. Het biedt verschillende vaarmogelijkheden langs de kust en door de polders van het eiland.

Vrijhoef
Vrijhoef is een vaarweg gelegen in de buurt van Bergschenhoek en biedt een rustige omgeving om te varen.

Warckerleede
Warckerleede is een vaarweg gelegen in de buurt van Bergschenhoek en biedt een rustige omgeving om te varen.

Waterloos
Waterloos is een vaarweg gelegen in de buurt van Bergschenhoek en biedt een rustige omgeving om te varen.

Westeinderplassen
De Westeinderplassen is een groot meer gelegen bij Aalsmeer en biedt uitgebreide mogelijkheden voor watersport en recreatie. Het is een populaire bestemming voor zeilen, varen en windsurfen.

Westlandsevaart
De Westlandsevaart is een historisch kanaal dat loopt van de Nieuwe Waterweg bij Maassluis naar het Westland. Het is een belangrijke vaarroute voor de glastuinbouw en biedt mooie uitzichten op de omringende kassen.

Westlandse Wateren
Voor de liefhebbers van strand en zee is een vaartocht langs de Westlandse Wateren een geweldige keuze. Verken de kustlijn van Hoek van Holland tot Scheveningen en geniet van het uitzicht op de duinen, strandpaviljoens en levendige boulevards. Huur een zeilboot of motorboot en laat je leiden door de zilte zeelucht.

Wijde Aa
Wijde Aa is een meer gelegen in de buurt van Roelofarendsveen en biedt mogelijkheden voor varen en vissen.

Woudwetering
Woudwetering is een vaarweg gelegen in de buurt van Bergschenhoek en biedt een rustige omgeving om te varen.

Zevenhuizerplas
De Zevenhuizerplas is een groot meer in de buurt van Rotterdam en biedt uitstekende mogelijkheden voor zeilen, windsurfen en zwemmen. Het is een populaire bestemming voor watersportliefhebbers.

Zijl
De Zijl is een rivier die door Leiden stroomt en de verbinding vormt tussen de Oude Rijn en de Kagerplassen. Het is een mooie vaarweg met historische molens en prachtige vergezichten op de omgeving.

Zweiland
Zweiland is een vaarweg gelegen in de buurt van Bergschenhoek en biedt een rustige omgeving om te varen.

Plaatsen
Naast de verschillende vaargebieden zijn er nog meer prachtige mogelijkheden om Zuid-Holland te ontdekken. Hieronder een overzicht van verschillende plaatsen in de provincie Zuid-Holland met mogelijkheden om te varen.

 • Aarlanderveen
 • Alblasserdam
 • Alphen aan den Rijn
 • Arkel
 • Barendrecht
 • Bergschenhoek
 • Bleiswijk
 • Brielle
 • Capelle aan den IJssel
 • De Lier
 • Delfgauw
 • Delft
 • Den Haag
 • Den Hoorn
 • Dinteloord
 • Dordrecht
 • Giessenburg
 • Gorinchem
 • Gouda
 • Goudriaan
 • ‘s-Gravendeel
 • ‘s-Gravenzande
 • Groot-Ammers
 • Haastrecht
 • Hardinxveld-Giessendam
 • Hazerswoude
 • Hellevoetsluis
 • Hendrik-Ido-Ambacht
 • Hoek van Holland
 • Honselerdijk
 • Kaag
 • Katwijk aan Zee
 • Krimpen aan den IJssel
 • Kwintsheul
 • Leiden
 • Leiderdorp
 • Leidschendam
 • Leimuiden
 • Lekkerkerk
 • Lisse
 • Maasdijk
 • Maasland
 • Maassluis
 • Middelharnis
 • Monster
 • Nieuwerbrug aan den Rijn
 • Nieuwerkerk aan den IJssel
 • Nieuwkoop
 • Nieuwveen
 • Noordeloos
 • Noorden
 • Noordwijk aan Zee
 • Noordwijkerhout
 • Numansdorp
 • Oegstgeest
 • Oostvoorne
 • Oostzaan
 • Ottoland
 • Oud-Alblas
 • Oud-Beijerland
 • Ouddorp
 • Oude Ade
 • Oude Tonge
 • Papendrecht
 • Reeuwijk
 • Ridderkerk
 • Rijnsburg
 • Rijswijk
 • Rockanje
 • Roelofarendsveen
 • Rotterdam
 • Sassenheim
 • Scheveningen
 • Schiedam
 • Schipluiden
 • Schoonhoven
 • Simonshaven
 • Spijkenisse
 • Stad aan ’t Haringvliet
 • Stellendam
 • Strijensas
 • Ter Aar
 • Ter Heide
 • Valkenburg
 • Vlaardingen
 • Voorburg
 • Voorhout
 • Voorschoten
 • Warmond
 • Wassenaar
 • Woubrugge
 • Zevenhuizen
 • Zoetermeer
 • Zuidland
 • Zwartewaal
 • Zwijndrecht

Klik hier voor alle aanbieders in Zuid-Holland.
Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van Nederland.

Logo cutout

Over vaartuighuren.nl

Op dit platform vind je een breed aanbod van vaartuigen in heel Nederland. De inspiratiebron voor een leuke dag op het water; van ontspannen varen tot spectaculaire watersport.

Meer informatie

Informatie voor verhuurders

Vaartuighuren.nl is opgezet als een advertentieplatform voor verhuurders van vaartuigen in heel Nederland. Ons platform heeft een unieke zoekfunctie met interactieve kaart en vergroot de vindbaarheid van uw aanbod!

Adverteren op vaartuighuren.nl